De Dag van Wicher in een Fotohut

Zaterdag 21 oktober 2017.

Het is 06.40 uur als mijn wekker afgaat. Vandaag is de dag dat ik met Don van der Meer mee mag naar de fotohut in de tuin van Arjan Troost in Rijssen. Een paar weken geleden had ik deze prijs gewonnen op de Facebook pagina “Fotohut Fotografie”. Met een gezonde spanning reis ik om 07.15 uur af naar Rijssen.

Als ik rond 08.00 uur in Rijssen aankom ontmoet ik Don en Arjan. Na een heerlijke kop koffie gaan we naar de fotohut. De hut is zeer fraai gesitueerd in een prachtig deel van de tuin waar je dan ook de meest bijzondere vogels kunt treffen. De fotohut is prachtig ingericht en vrouwvriendelijk. Er is direct naast de hut en toilet. Na wat uitleg van Don wat de bedoeling is en hoe de dag zal verlopen, stellen we onze camera’s op. Na een paar minuten komen de eerste vogels al aanvliegen.

Pimpelmees, koolmees, mus, groenling, roodborst, glanskop, bonte specht, boomklever, boomkruiper en merel. Maar dan opeens zegt Don “buizerd”. Links voor de hut zit vanuit het niets en prachtige buizerd. De kippenpoot die er is vast gemaakt, heeft hij tussen zijn klauwen en al pikkend en trekkend verorbert hij deze. Mijn fototoestel ratelt aan één stuk door. Wat een prachtige vogel is het. Die kleurenpracht. Heel bijzonder.

Dan even later nog een bijzondere vogel, de ijsvogel. Met zijn mooie blauw/oranje veren dek scheert hij van een tak omhoog om vervolgens in het water te duiken. Als hij boven komt heeft hij een visje in de bek wat hij vervolgens opeet op de tak. Na een aantal keer te hebben gedoken, vertrekt hij weer. We hebben hem vier keer voor de fotohut gehad wat veel foto’s heeft opgeleverd.

Ook de genoemde bonte specht kwam steeds met de ijsvogel mee. Net of ze samen op jacht waren.
Al met al een heel geslaagde en bijzondere dag. Alle weertypes hebben we gehad van regen tot prachtig zonlicht.

Rond 15.45 uur zijn Don en ik vertrokken uit Rijssen. Zeker een plek om terug te komen.

Don van der Meer bedankt voor deze fantastische ervaring die je met mij hebt willen delen.

Wicher Folkers