Fotohut Balgzandpolder

Ontvang Exclusieve Fotografie Tips

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief! Lees als eerste de nieuwste reviews en ontvang 10 tips om 10 x betere fotohutfoto's te maken.

Wil je weten hoe mijn dag was?

Ja, ik wil meer lezen

Waarom deze hut?

Grote groepen vogels
Degelijke hut
Bijzondere ervaring

  Ja Nee
Rolstoeltoegankelijk
Aangeraden voor beginners
Bijzondere vogels
Toilet
Voer aanwezig
Aantal personen 2 personen  
Prijs vanaf €80,-  
Afstand tot auto n.b.  
Provincie Noord-Holland  

Contactinformatie

FOTOHUT BALGZANDPOLDER

In het kort:

Deze hut is weer eens wat anders dan alle andere hutten. Het grote verschil is natuurlijk dat deze hut net naast de Waddenzee ligt en niet in een bos.

Hoe ziet de hut eruit?

Dit is een oerdegelijke hut. Het is een grote betonnen bak, dus in een dijk is ingegraven.

Aan de achterkant zit de deur van de hut, deze moet je openen met een sleutel die je uit een kluisje moet halen. De code van het kluisje krijg je van de eigenaar van de hut.

De hut heeft aan de voorkant vier stevige luiken. Wanneer je de onderste luiken opent, vormen ze een vensterbank waar je een rijstzak of een grondstatief op kunt zetten. Je kunt hier beter geen statief gebruiken.

In de hut staan twee stoelen met daarbij voetensteunen voor als je niet bij de grond kunt met je voeten. Er zijn ook twee planken waar je wat spullen of je tas kwijt kunt.

Vijver

In dit geval is de vijver een groot open water met hoog en laag water. Dit is anders dan het getij van de Waddenzee. Vanuit de hut heb je vrij zicht tot 100 meter over het water.

Voor de hut zijn twee eilandjes gemaakt, waar de vogels kunnen landen en hun gang kunnen gaan.

Omgeving

Bij deze hut zit je aan de rand van de Waddenzee. Voor de hut is een grote plas met water en aan de overkant zie je een dijk. Achter deze dijk ligt de Waddenzee.

Dit houdt dus ook in dat je hier totaal andere vogels kunt zien dan bij een gemiddelde fotohut. Denk hierbij bijvoorbeeld aan watervogels en weidevogels. Deze kunnen hier dan ook met honderden tegelijk aanwezig zijn.

Al met al is dit een bijzonder plek om vogels te fotograferen. Maar bedenk wel dat dit niet te vergelijken is met een boshut.

Vogels die hier gefotografeerd zijn:
  • Kievit
  • Lepelaar
  • Reiger
  • Tureluur
  • Watersnip
  • Zilverreiger
  • Zwarte ruiter

Verder moet je vooral denken aan allerlei verschillende eenden, ganzen en meeuwen.

Ontvang Exclusieve Fotografie Tips

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief! Lees als eerste de nieuwste reviews en ontvang 10 tips om 10 x betere fotohutfoto's te maken.