Over ons

Ontvang Exclusieve Fotografie Tips

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief! Lees als eerste de nieuwste reviews en ontvang 10 tips om 10 x betere fotohutfoto's te maken.

  Wie ben ik?

  Even voorstellen, mijn naam is Don van der Meer, ik werk als zelfstandig ondernemer in de woninginrichting en ik heb sinds een jaar of vijf mijn oude hobby fotografie weer opgepakt.

  Ik fotografeer niet alleen natuur, maar ook architectuur of portretten vind ik leuk om te doen. Op het verlanglijstje staat ook nog steeds food-fotografie.

  Gebieden waar ik regelmatig ben te vinden zijn, de Groene Jonker en het Reeuwijkse Hout. De duinen van vooral Noord en Zuid-Holland, overal in de bossen en bij zandverstuivingen en de Rietputten in Vlaardingen.
  Ik heb ondertussen veel workshops gedaan zoals, straatfotografie, uiteraard een beginnerscursus digitale fotografie, slangen fotograferen in het wild, herten fotograferen, macro fotografie, paddenstoelen fotograferen, portret fotografie en vliegende vogels fotograferen. Verder heb ik een jaar lang een opleiding fotografie gevolgd in Utrecht.

  Ik ben eigenlijk een keer uit verveling vogels gaan fotograferen. Ik was ergens op de Veluwe heel vroeg in de morgen. De bedoeling was herten en misschien wilde zwijnen te fotograferen. Wat er ook gebeurde, niets van dat alles kon ik fotograferen. Er zaten wel een hele tijd vogels in de boom te spelen dus ik dacht daar maar eens een leuk plaatje van schieten. Ja ja , dat viel nog niet eens mee. Dus daar moest op geoefend worden. Zo kwam langzaam de interesse in vogelfotografie.

  Tijdens het lezen hierover kom je dan vanzelf een keer iets tegen over een fotohut. Dat wilde ik ook wel eens een keer proberen. En daar is het “fout” gegaan. Ik vond het echt geweldig. Niet alleen de foto’s maken, maar om als het waren zo midden in de natuur te staan. Al snel een tweede keer een hut gehuurd en nu doe ik dat al een paar jaar met grote regelmaat.

  Als je dan onderweg andere fotografen spreek en je vertelt erover merk je dat er veel mensen rondlopen die dit ook graag zouden willen doen maar niet precies weten hoe en wat en waar. Zo is bij mij twee jaar geleden het idee geboren om de dingen die ik in de jaren heb geleerd en nog steeds leer, openbaar te maken. Dit moet dan een makkelijke manier worden voor iemand om met deze hobby te beginnen.

  Door de tijd hoop ik dat hier alle hutten van Nederland en België komen te staan. Ik hoop ze dan ook allemaal te bezoeken en mijn ervaringen op te schrijven.

  Als iemand een nieuwe hut aan het bouwen is, dan kan hij dat hier aan een grote groep geïnteresseerde kenbaar maken. Het lijkt mij ook leuk om de eigenaren van de hutten een keer te interviewen, omdat dit meestal grote natuurliefhebbers zijn en ook goede fotografen.

  Materiaal en techniek, daar is ook genoeg over te vertellen. Ik hoop dat dit uiteindelijk uitgroeit tot een plek waar iedere schuilhutfotograaf iets kan vinden, maar ik hoop ook vooral een beginnende fotograaf op weg te helpen.

  Contact opnemen met Fotohutfotografie?

  Weet jij een fotohut die wij echt moeten bezoeken? Of heb je een vraag over een bepaalde fotohut? Schroom niet om contact met ons op te nemen! Vul het onderstaande formulier in en binnen één werkdag krijg je een reactie.