Vogelhut De Kop van Deelen – Deze hut bestaat niet meer

Ontvang Exclusieve Fotografie Tips

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10 tips om 10 x betere fotohutfoto's te maken* .

*zodra dit document gereed is

Waarom deze hut?

Niet duur
Reële kans op haviken
Kans op ijsvogels

  Ja Nee
Rolstoeltoegankelijk
Aangeraden voor beginners
Bijzondere vogels
Toilet
Voer aanwezig
Aantal personen 3 personen  
Prijs vanaf €75,-  
Afstand tot auto 300 meter  
Provincie Gelderland  

Contactinformatie

Brinkhorserweg
Deelen
0625417332

henrivanvliet@outlook.com

Vogelkijkhut De Kop van Deelen

In het kort:

De hut is, zoals de naam al doet vermoeden, gelegen in de buurt van Deelen. De hut is het beste te omschrijven als boshut. De hut ligt op de grens van bos en landbouwgrond op een rustige plek. Het is een prettige hut en vanaf de hut heb je een prachtig uitzicht.

Let op: Deze hut is tijdelijk gesloten, we houden je op de hoogte van eventuele veranderingen.

Algemene indruk

Het is een keurige hut waar je met drie personen in kunt. Deze personen kunnen ook nog eens comfortabel te zitten. In de hut zijn verschillende voorzieningen aanwezig waar je je fototoestel op kunt plaatsen.

De vijver is schoon en netjes. Daarnaast is de afstand tot de vijver niet heel groot waardoor je ook geen mega lens nodig hebt om mooie foto’s te maken.

Hoe ziet de hut er uit?

De hut is geheel gemaakt van hout. En zoals zoveel hutten is ook deze hut voor een deel ingegraven. Hierdoor zit je op de ideale hoogte om de vogels te fotograferen in en rond het water.

Je zit niet achter spiegelglas maar er hangt camouflage voor de openingen waardoor je fotografeert. Voor sommige mensen is dit heel prettig en andere mensen geven liever de voorkeur aan een hut met spiegelglas. Zowel spiegelglas als een camouflagenet heeft zijn voor- en nadelen.

In de hut staan drie degelijke stoelen, waar je heel comfortabel op kan zitten. Daarnaast zijn er ook nog andere voorzieningen in de hut zoals vloeistofkoppen om je fototoestel op te plaatsen.

Met een vloeistofkop kun je hele vloeiende bewegingen maken. Zeker voor iemand die ook zou willen willen is dit erg prettig.

De vijver

Bijna direct voor de hut ligt een ondiepe vijver. De vijver is niet heel groot, maar groot genoeg om hele mooie foto’s te maken met soms alleen het water als achtergrond.

Vanwege de bomen die om de vijver heen staan, vallen er best veel blaadjes in de vijver. Je moet dus wel goed zorgen dat je netjes alle bladeren uit de vijver haalt zodat je de mooiste foto’s kan maken. Als de bladeren blijven liggen, ziet dit er rommelig uit op de foto’s.

De vijver is niet heel diep, daardoor komen er ook regelmatig vogels om een bad te nemen.

De omgeving

De hut ligt op de rand een gebied met weide en bos/heidegebied. Dit zorgt ervoor dat er veel leven is voor de hut de gehele dag. Zeker in de wat drogere periodes zal de vijver een grote aantrekkingskracht hebben op vogels.

De hut staat op de bovenkant van een heuvel. Dit geeft je, als je buiten de hut bent, een prachtig uitzicht. Het is de moeite waard om aan het einde van je dag hier nog even van te genieten. Vanuit de hut gezien kijk je naar de rechterkant. Aan de linkerkant begint het park De Hoge Veluwe. Hier kan je niet komen, omdat er een hek omheen staat, maar je kan wel de herten zien die voorbij komen.

Vogels die hier gefotografeerd zijn:
 • Appelvink
 • Boomkruiper
 • Distelvink
 • Goudvink
 • Groenling
 • Grote bonte specht
 • Keep
 • Kuifmees
 • Kwikstaart
 • Lijster
 • Roodborst
 • Sijs
 • Sperwer
 • Vink
 • Winterkoning
 • Zwartkop

Zeker de moeite waard

Heel vroeg in de ochtend was er een heel mooi tegenlicht. Aan de linkerkant van de hut is een kleine verhoging met een mooi lang stuk gras erop. Vroeg in de ochtend zaten hier mooie dauwdruppels op. In combinatie met de zon gaf dit een heel mooi effect.

Een aantal sijsjes kwamen hier al vroeg, waardoor dit hele mooie fotomomenten opleverden. Het is dus zeker de moeite waard om hier al vroeg te zijn.

Ontvang Exclusieve Fotografie Tips

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10 tips om 10 x betere fotohutfoto's te maken* .

*zodra dit document gereed is