Mijn Dag in Hut 1 (Blaricum)

4 oktober 2016. Vandaag gaat de reis naar Blaricum. Ik ga naar de hut van DJhutfotografie.

Vanmorgen was ik al vroeg uit de veren. Om de files voor te zijn, vertrek ik op tijd. Ik was hierdoor wel aan de vroege kant, maar dat gaf mij mooi de gelegenheid even een bakkie te doen bij de pomp. Ook meteen maar even een broodje gedaan, dan zijn we er zo helemaal klaar voor. Nog tien minuten rijden en ik ben op de afgesproken parkeerplaats. Ik krijg een berichtje van de verhuurder dat het vijf minuten later wordt in verband met de drukte. Nou ja, vijf minuten op hele dag maakt niet zoveel uit!

Ik maak even kennis met de eigenaar,  daarna pak ik mijn spullen en we gaan op pad. Na ongeveer 100 meter lopen, komen we bij de hut aan. De hut staat op openbaar terrein, maar is zo goed verstopt en gecamoufleerd dat je het niet zo maar kan vinden. Het is een niet al te grote hut die eenvoudig is uitgevoerd. Ik zat er in ieder geval comfortabel, toen ik eenmaal zat.

In de hut is ruimte voor twee personen, maar dat vind ik wel een beetje aan de krappe kant. Dat komt ook omdat ik altijd vrij veel spullen bij mij heb. Ik ga sowieso altijd alleen.

Ik heb gelezen dat er in de afgelopen dagen  meerdere malen een havik voor de hut is gespot. Aangezien ik nog nooit een havik van dichtbij heb gefotografeerd of heb gezien, was ik toch wel een beetje gespannen. Ik vind roofvogels ontzettend mooi en dan kan ik weer een nieuwe vogel aan mijn lijstje toevoegen .

In de eerste anderhalf uur was het vrij rustig. Een mees, heggenmus en roodborst kwamen voorbij, maar dat was het. Toch vind ik het altijd een uitdaging om van een veel voorkomende vogel een mooie foto te maken.

Vervelen deed ik mij dus absoluut niet.  Maar dan ineens, uit het niets land er een grote vogel. Het is inderdaad de havik. Helaas voor mij gaat hij meteen ver tussen de bosjes zitten. Ik kan hem door de struiken heen wel een beetje zien. Ik kon hierdoor geen goede foto maken, maar ik kon hem wel zien. Hij zat achter de bosjes lekker te eten. Maar, denk ik, hij moet er ook weer een keer uit komen en dan heb ik hem.

Later ga ik kijken en zie ik dat er een oude prooi heeft gelegen die hij lekker aan het opeten was. Hier wil ik toch nog even iets over kwijt. Doe iedereen alsjeblieft een plezier en ruim alles netjes op als je klaar bent, dus ook het voer!

Alles klaar om dan toch een paar foto’s te maken. Maar helaas, al vanuit de bosjes vloog hij ineens weg. Hierdoor bleef ik redelijk gefrustreerd achter. Geduld is een schone zaak en niet alles gaat zoals je het hebben wil. Dit is een goede les geweest voor mij en het gaat me zeker niet nog een keer gebeuren.

Het is ondertussen half twee en het is vrij rustig. Ik heb wel een paar keer een grote schaduw voorbij zien komen, dus het kon goed zijn dat er nog een roofvogel in de buurt was. Helaas, is deze grote schaduw niet neergestreken bij de hut, zodat ik een foto kon maken.

Jammer genoeg laat vandaag ook de ijsvogel verstek gaan, dus er zit niets anders op dan rustig af te wachten.

Om half drie komen er nog even diverse vogels badderen wat altijd weer een mooi gezicht is. Uiteindelijk blijft het gewoon rustig en besluit ik maar naar huis te gaan.

Dat was het alweer, mijn dag zat er op. Wel jammer van die havik.  Als ik die gefotografeerd had, was mijn dag weer helemaal goed geweest. Ik heb ondertussen wel geleerd dat het vandaag een hele drukke dag kan zijn en morgen soms wat minder.

One thought on “Mijn Dag in Hut 1 (Blaricum)

  1. J.L.C.G. Van Bers says:

    Wij hebben altijd een devies je kunt geenafspraak maken mer de natuur
    Geduld en afwachten , loop eerst rond de hut en geef je ogen de kost
    Kijk of je camera goed staat afgesteld dan voorkom je verrassingen
    Voor het overige moet je rustig zijn en geduld hebben en genieten van de natuur en wie er langs komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.